Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

sweet chilistekt lax med sojanudlar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa chilistekta laxbitar har en läcker sötstark smak. Laxen steks färdigt i ugnen och då har du tid att koka äggnudlarna. För att få en extra touch till denna rätt vänder du nudlarna i soja mot slutet och serverar sedan tillsammans med skivad paprika och limeklyftor. Superenkelt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°C. Häll vatten i en stor kastrull till nudlarna, sätt den på spisen på högsta värme. Skär laxen i fyra bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och ringla över sweet chili. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär limen i klyftor. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll sedan av vattnet men spola dem inte i kallt vatten. Vänd istället ner soja och olja i de varma nudlarna. Blanda äggnudlarna med paprikan och servera med laxen och limeklyftorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.