Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sweet pink marshmallow cupcakes

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Sockersöta cupcakes med mosad banan och havregryn, en otroligt smakrik kombination. Variera receptet genom att tillsätta lite hackad choklad i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljsås:
  2. Blanda mjölk och vaniljextrakt ( eller urskrapade vaniljfrön och vaniljstång) i en kastrull och värm upp. Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en skål till en fluffig och fin konsistens. Tillsätt försiktigt den kokande mjölken (ta upp vaniljstången om du använder det)
  3. Vispa oavbrutet medan du häller över mjölken i skålen. Häll tillbaka allt i kastrullen. Fortsätt att vispa över svag värme i ca 5 minuter. Häll såsen i en skål, täck över med plastfolie och ställ åt sidan tills såsen har svalnat.
  4. Cupcakes:
  5. Sätt ugnen på 175 grader.
  6. Blanda smör och socker i en skål. Vispa det luftigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa i ca 2 minuter mellan varje. Rör ner mjöl, bakpulver och 5 dl av vaniljsåsen. Tillsätt mosad banan och havregryn och rör till en jämn smet.
  7. Använd en glasskopa och fyll varje cupcakeform med 1 skopa. Grädda cupcakesen mitt i ugnen i 20-25 minuter.
  8. Frosting:
  9. Blanda alla ingredienser i en värmetålig skål och sätt den över ett vattenbad. Vispa för hand i ca 4 minuter eller tills sockret har löst sig. Häll över blandningen i en skål och vispa i ca 7 minuter med elvisp eller i en hushållsassistent tills skålen inte längre känns varm.
  10. Dela frostingen i två delar och tillsätt några droppar hushållsfärg i den ena. Spritsa den rosa krämen på hälften av muffinsarna och den vita på resten. Dekorera den vita frostingen med rosa marshmallows och den rosa med vita marshmallows.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.