Sockersöta cupcakes med mosad banan och havregryn, en otroligt smakrik kombination. Variera receptet genom att tillsätta lite hackad choklad i smeten.
Instruktioner
- Vaniljsås:
- Blanda mjölk och vaniljextrakt ( eller urskrapade vaniljfrön och vaniljstång) i en kastrull och värm upp. Vispa ihop äggulor, socker och maizena i en skål till en fluffig och fin konsistens. Tillsätt försiktigt den kokande mjölken (ta upp vaniljstången om du använder det)
- Vispa oavbrutet medan du häller över mjölken i skålen. Häll tillbaka allt i kastrullen. Fortsätt att vispa över svag värme i ca 5 minuter. Häll såsen i en skål, täck över med plastfolie och ställ åt sidan tills såsen har svalnat.
- Cupcakes:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda smör och socker i en skål. Vispa det luftigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa i ca 2 minuter mellan varje. Rör ner mjöl, bakpulver och 5 dl av vaniljsåsen. Tillsätt mosad banan och havregryn och rör till en jämn smet.
- Använd en glasskopa och fyll varje cupcakeform med 1 skopa. Grädda cupcakesen mitt i ugnen i 20-25 minuter.
- Frosting:
- Blanda alla ingredienser i en värmetålig skål och sätt den över ett vattenbad. Vispa för hand i ca 4 minuter eller tills sockret har löst sig. Häll över blandningen i en skål och vispa i ca 7 minuter med elvisp eller i en hushållsassistent tills skålen inte längre känns varm.
- Dela frostingen i två delar och tillsätt några droppar hushållsfärg i den ena. Spritsa den rosa krämen på hälften av muffinsarna och den vita på resten. Dekorera den vita frostingen med rosa marshmallows och den rosa med vita marshmallows.
Publicerat den
4 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar