Sweetchilimarinerad kyckling med fetaost och caschewnötter

En matig och supergod sallad, perfekt nu i sommar när man vill äta lättsamt och snabblagat!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling
Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 dl risoni, ca 250 g
400 g kycklingfilé
Smör att steka i
Salt
Peppar

Sweetchilimarinad:
1 dl sweet chilisås
4 msk olivolja
1 tsk curry
2 krm rökt paprikapulver eller vanligt
1 msk finrivet citronskal
Salt
Peppar
½ gurka
500 g vattenmelon
200 g cocktailtomater
½ kruka romansallad
200 g avrunnen fetaost
100 g caschewnötter

Servering:
Turkisk yoghurt

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka risonin enligt anvsining på förpackningen. Låt den svalna.

Dela kycklingfilén en gång på längden om den är stor. Stek kycklingen i smör så att den får färg.
Salta och peppra.

Lägg över kycklingen i en smord ugnsfast form och efterstek i ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera så att den är genomstekt.

Låt kycklingen svalna och skär den sedan i mycket tunna skivor.

Blanda sweet chilisås, olivolja, curry, paprikapulver, citronskal, salt och peppar till en marinad.

Rör ner kycklingen och låt den marineras i ca en timme.

Skala och skär gurkan i skivor och skär melonen i tärningar, dela cocktailtomaterna. Skär eller riv salladen i bitar. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt risonin.

Lägg upp salladen på ett fat och ös över kycklingen i sin marinad, smulad fetaost och caschewnötter.
Servera salladen med en klick yoghurt.
Visningar:
1036
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader