Sweetchilimarinerad kyckling med fetaost och caschewnötter

En matig och supergod sallad, perfekt nu i sommar när man vill äta lättsamt och snabblagat!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling

Ingredienser

3 dl risoni, ca 250 g
400 g kycklingfilé
Smör att steka i
Salt
Peppar

Sweetchilimarinad:
1 dl sweet chilisås
4 msk olivolja
1 tsk curry
2 krm rökt paprikapulver eller vanligt
1 msk finrivet citronskal
Salt
Peppar
½ gurka
500 g vattenmelon
200 g cocktailtomater
½ kruka romansallad
200 g avrunnen fetaost
100 g caschewnötter

Servering:
Turkisk yoghurt

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
865
Sparat:
15

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka risonin enligt anvsining på förpackningen. Låt den svalna.

Dela kycklingfilén en gång på längden om den är stor. Stek kycklingen i smör så att den får färg.
Salta och peppra.

Lägg över kycklingen i en smord ugnsfast form och efterstek i ugnen i ca 15 minuter. Kontrollera så att den är genomstekt.

Låt kycklingen svalna och skär den sedan i mycket tunna skivor.

Blanda sweet chilisås, olivolja, curry, paprikapulver, citronskal, salt och peppar till en marinad.

Rör ner kycklingen och låt den marineras i ca en timme.

Skala och skär gurkan i skivor och skär melonen i tärningar, dela cocktailtomaterna. Skär eller riv salladen i bitar. Lägg alltsammans i en skål och tillsätt risonin.

Lägg upp salladen på ett fat och ös över kycklingen i sin marinad, smulad fetaost och caschewnötter.
Servera salladen med en klick yoghurt.

LIKNANDE RECEPT

Kyckling recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Makalös kycklin
av Marre73
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Kyckling recept
Ugnsbakad kyckl..
över 2 månader
Burrito
över 2 månader
Caesarsallad
över 2 månader
Kycklingbuljong
över 2 månader
Familjebarbeque
över 2 månader
Pasta med timja
över 2 månader