Marängsvissen görs iordning i förväg och fryses till en glasstårta. Servera den med svenska jordgubbar. Tårtan tinar snabbt eftersom den är så porös.
Instruktioner
- Vispa grädde och crème fraiche var för sig. Rör i äggula och florsocker i crème fraichen. Vispa ner crème fraiche- och äggblandningen i grädden.
- Bred ut 1/3 av blandningen i botten i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg på ett lager tätt med maränger. Ringla över lite chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, chokladsås och sist grädde med lite chokladsås.
- Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen i minst 4 timmar. Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå 15 minuter före servering.
- Dekorera med jordgubbar. Servera resten av jordgubbarna till.
Publicerat den
3 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna tårta är verkligen kanongod!!
Godl och lätt gjord tårta!! men satsar nog på fler maränger nästa gång!!