Instruktioner
Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Skär bort svålen på stekfläsket och skär det sedan i 1 cm breda strimlor.
Fräs löken i lite olja i en gryta.
Bryn köttet och sedan stekfläsket i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över efter hand i grytan. Salta.
Blanda i vitlöken, tomaterna med spad, rödvin, buljongen och kryddorna och låt grytan koka sakta i ca 1 timme.
Tillsätt morötterna och squashen och fortsätt koka ca 10 minuter. Lägg i oliverna och koka upp. Smaka ev av med mer salt och kryddor.
Garnera med försk rosmarin och timjan.
Servera med kokt potatis.
Toppengod ,denna kommer jag att laga många gånger. Jag redde av den med 4 tsk vetemjöl och serverade den med bröd. Antalet potioner är satt till 6 jag vill nog säga att den räcker lätt till 8 personer.
Toppengod gryta jag stekte även champinjoner samt lite mer rödvin.