Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sydfransk köttgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En mustig god gryta.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Skär bort svålen på stekfläsket och skär det sedan i 1 cm breda strimlor. Fräs löken i lite olja i en gryta. Bryn köttet och sedan stekfläsket i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över efter hand i grytan. Salta. Blanda i vitlöken, tomaterna med spad, rödvin, buljongen och kryddorna och låt grytan koka sakta i ca 1 timme. Tillsätt morötterna och squashen och fortsätt koka ca 10 minuter. Lägg i oliverna och koka upp. Smaka ev av med mer salt och kryddor. Garnera med försk rosmarin och timjan. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • kafo 24 maj 2009

    Toppengod ,denna kommer jag att laga många gånger. Jag redde av den med 4 tsk vetemjöl och serverade den med bröd. Antalet potioner är satt till 6 jag vill nog säga att den räcker lätt till 8 personer.

  • kernil46 23 februari 2011

    Toppengod gryta jag stekte även champinjoner samt lite mer rödvin.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.