- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Servera Martine Moreaus gryta med ris och haricots verts frästa med vitlök och persilja. Och dröm dig bort till Provence...
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda några nypor salt med mjöl i en bunke. Vänd kycklingbitarna i mjölet. Bryn kycklingen i olivolja och smör i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en eldfast form eller gryta.
- Häll på det vita vinet så att det täcker kycklingen. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och sprid ut dem i formen. Täck formen med folie eller lägg lock på grytan och ställ in den i ugnen i 25–30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
- Lägg de färdiga kycklingbitarna på ett fat och häll den resterande såsen med de krossade
vitlöksklyftorna i en kastrull. Koka ihop i några minuter och sila bort vitlök och vitlöksskal.
Blanda ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Lägg tillbaka kycklingen i formen eller grytan. Häll över såsen.
- Brukar strö lite hackad örter/gräslök över.
Publicerat den
1 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar