Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Servera Martine Moreaus gryta med ris och haricots verts frästa med vitlök och persilja. Och dröm dig bort till Provence...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda några nypor salt med mjöl i en bunke. Vänd kycklingbitarna i mjölet. Bryn kycklingen i olivolja och smör i en stekpanna. Lägg över kycklingen i en eldfast form eller gryta.
  2. Häll på det vita vinet så att det täcker kycklingen. Krossa vitlöksklyftorna med skalet på och sprid ut dem i formen. Täck formen med folie eller lägg lock på grytan och ställ in den i ugnen i 25–30 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  3. Lägg de färdiga kycklingbitarna på ett fat och häll den resterande såsen med de krossade vitlöksklyftorna i en kastrull. Koka ihop i några minuter och sila bort vitlök och vitlöksskal. Blanda ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i formen eller grytan. Häll över såsen.
  5. Brukar strö lite hackad örter/gräslök över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.