Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syjuntans delikatesskaka

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Saftig och god. Passar bra att göra på hösten när det finns så rikligt med svenska äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker. Koka upp matfett och vatten. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det heta vattnet ooh mjölblandningen i äggsmeten. Finhacka äpplena och blanda ner dem .
  2. Häll smeten i en smord och bröad form (2 liters) Grädda i 200 graders varm ugn  ca. 40 minuter.
  3. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Rör den slät.
  4. Bred glasyren över kakan när den har svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.