Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltade tomater

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gammaldags fin inläggning till "söndagssteken"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snoppa och skölj tomaterna, nagga dem lätt med en gaffel och förväll i sjudande vatten, ca 5 minuter.
  2. Lägg tomaterna i väl rengjorda glasburkar. Blanda ingredienserna till lagen och koka den ca 15 minuter.
  3. Häll lagen varm över tomaterna. Låt kallna och sätt på lock.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • klockargarden 5 oktober 2008

    Hej kalasmad! Smakade precis som dom syltade tomater min pappa brukade göra! Redan när jag förvällde tomaterna började jag att tänka på pappa. Hans syltade gröna tomater var heliga för honom. Har idag avnjutit syltade gröna tomater tillsammans med en god lammstek.Mmmmmm! Ger dig högsta betyg för den här nostalgitrippen! Kommer själv att vaka som en hök över burken! Ha det bra//Birgitta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.