Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltade gröna tomater

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Så här på sensommaren brukar det finnas gröna tomater i odlingen på balkong. Dom hinner oftast inte mogna så här kommer ett recept på nånting gott!

Ingredienser

Instruktioner

Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd. Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en stor kastrull. Lägg ner tomaterna och sjud dem i 2 minuter. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag. Sterilisera burken eller burkarna du ska använda genom att värma dem i 120 grader ugn i tio minuter eller koka dem. Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull. Rör så att sockret löser sig. Lägg i tomaterna och sjud dem i 5 minuter. Det gör inget om de går sönder i skalet. Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra. Ta upp tomaterna och fördela dem i burken eller burkarna. Låt lagen koka upp och koka i några minuter. Häll lagen över tomaterna. Sätt på lock direkt och sätt att svalna. Förvara mörkt och svalt. Syltade tomater håller sig då i ett år.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.