Instruktioner
Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd.
Koka upp 2 liter vatten och 1 msk salt i en stor kastrull. Lägg ner tomaterna och sjud dem i 2 minuter. Ta upp tomaterna och låt rinna av i durkslag.
Sterilisera burken eller burkarna du ska använda genom att värma dem i 120 grader ugn i tio minuter eller koka dem.
Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull. Rör så att sockret löser sig.
Lägg i tomaterna och sjud dem i 5 minuter. Det gör inget om de går sönder i skalet. Stora tomater kan du koka in i halvor och mosa sönder till en mer marmelad-lik röra.
Ta upp tomaterna och fördela dem i burken eller burkarna.
Låt lagen koka upp och koka i några minuter.
Häll lagen över tomaterna.
Sätt på lock direkt och sätt att svalna.
Förvara mörkt och svalt. Syltade tomater håller sig då i ett år.