Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syltrutor i långpanna

(1 kommentar)  
Skriv ut

Långpannekaka. De här vackra smårutorna har smak av både hallon och vinbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Mät upp mjölet och bakpulver i en bunke eller matberedare. Tillsätt smöret i mindre bitar. Finfördela i mjölblandningen. Tillsätt mjölken.
  2. Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut eller platta ut degen i en långpanna , klädd med bakplåtspapper, 20x30 cm. Strax innan du häller på fyllningen...bred ut hallonsylten på degplattan och strö över med rödvinbär.
  3. Fyllning: Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Blanda i ett ägg i taget under kraftig omrörning (jag använde matberedaren).
  4. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och mjölk.
  5. Bred nu ut hallonsylten på degplattan och strö över med rödvinbär. Spara lite syltspad till garneringen. Täck med fyllningen över bären.
  6. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca. 25 minuter (ska få lite färg).
  7. Låt kakan stå 2-3 minuter i pannan. Lyft varsamt upp den med hjälp av papperet. Låt den kallna på galler.
  8. Glasyr: Rör ihop florsocker, smör och vätska till en bredbar glasyr. Bred glasyren på den kalla kakan. Gör mönster med ex. kniv eller gaffel.
  9. Låt kakan stå svalt en stund. Skär kakan i smala, rektangulära kakor, ca. 3x6 cm stora. Förvara dem svalt i burk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.