Långpannekaka. De här vackra smårutorna har smak av både hallon och vinbär.
Instruktioner
- Botten: Mät upp mjölet och bakpulver i en bunke eller matberedare. Tillsätt smöret i mindre bitar. Finfördela i mjölblandningen. Tillsätt mjölken.
- Arbeta ihop till en smidig deg. Kavla ut eller platta ut degen i en långpanna , klädd med bakplåtspapper, 20x30 cm.
Strax innan du häller på fyllningen...bred ut hallonsylten på degplattan och strö över med rödvinbär.
- Fyllning: Rör samman smör, socker och vaniljsocker. Blanda i ett ägg i taget under kraftig omrörning (jag använde matberedaren).
- Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och mjölk.
- Bred nu ut hallonsylten på degplattan och strö över med rödvinbär. Spara lite syltspad till garneringen. Täck med fyllningen över bären.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca. 25 minuter (ska få lite färg).
- Låt kakan stå 2-3 minuter i pannan. Lyft varsamt upp den med hjälp av papperet. Låt den kallna på galler.
- Glasyr:
Rör ihop florsocker, smör och vätska till en bredbar glasyr. Bred glasyren på den kalla kakan. Gör mönster med ex. kniv eller gaffel.
- Låt kakan stå svalt en stund. Skär kakan i smala, rektangulära kakor, ca. 3x6 cm stora. Förvara dem svalt i burk.
Publicerat den
11 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli