Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrensorbet

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Välsmakande på få ingredienser och framför allt, snyggt,

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vatten och socker i en kastrull. Dra från plattan och lägg i syrenblommorna som ska ligga i ca 10 minuter. Sila från blommorna och låt svalna. Blanda i saften från citronen i lagen och ställ i kylen tills det svalnat. Ta ut och vispa lagen kraftigt med elvisp så den blir fluffig. Ställ in i frysen 15 minuter. Ta ut och vispa kraftigt igen och in i frysen 15 minter till. Vispa en sista gång och frys minst 1 timme nu innan servering. Dekorera med färska syrenblommor och strimlat citronskal. (Vi petade bort syrenblommorna innan vi åt sorben men jag vet inte om man behöver det)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.