Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrligt lökflarn med löjrom

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Paj är alltid lika uppskattad att bjuda på. Den här har en spännande smak av syrlig lök, löjrom och färsk dragon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör, mjöl och salt till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform med veckad kant, 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ i kylen i minst 1 timme.
  2. Degen kan tryckas ut i formen i god tid och förvaras i kylen, men pajen bör gräddas samma dag som den ska ätas.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Fräs den strimlade purjolöken sakta i smör utan att den tar färg, ca 10 minuter. Häll på vinägern och låt den långsamt koka in. Tillsätt grädden och koka ihop tills halva mängden återstår. Låt kallna.
  5. Rör ner äggen i lökgrädden, ett i taget. Blanda i hackad dragon, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt kallna.
  6. Vid servering: Skär pajen i bitar. Toppa med en klick créme fraiche, löjrom och dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.