Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syrrans köttfärs och sparrispaj

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör ost, mjöl och margarin i en matberedare. Tillsätt vatten och kör pajdegen i ytterligare någon sekund. Tryck ut 2/3 av pajdegen i en pajform eller annan ugnsfast form. Ställ pajskalet och den återstående degen kallt i 30 minuter.
  2. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 gradig ugn. Hacka lök och vitlök och stek den i margarin i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och finfördela den med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och rör med en trägaffel. Späd med spad och grädde och låt stuvningen koka i 5 minuter. Tillsätt hela sparrisar och ost. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred ut köttfärsen och därefter sparrisstuvningen i pajskalet. Kavla ut de återstående degen till ett lock och lägg det ovanpå pajen och nyp i hop kanterna.
  5. Pensla degen med ett uppvispat ägg. Grädda pajen i 10-15 minuter tills locket fått en vacker färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • GETZ 20 december 2009

    Denna paj har jag gjort i 10 år helt underbar! allas favorit

  • Gurgelfranz 24 augusti 2012

    Mmmm, mycket, mycket god!

  • Bullulla 6 februari 2014

    Fick det här receptet av en arbetskamrat i början av 80-talet! Gott betyg att det lever än, fast inte alls konstigt. Det här är nog den godaste paj jag någonsin ätit! :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.