Kör ost, mjöl och margarin i en matberedare. Tillsätt vatten och kör pajdegen i ytterligare någon sekund. Tryck ut 2/3 av pajdegen i en pajform eller annan ugnsfast form. Ställ pajskalet och den återstående degen kallt i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 gradig ugn. Hacka lök och vitlök och stek den i margarin i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och finfördela den med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt vetemjölet och rör med en trägaffel. Späd med spad och grädde och låt stuvningen koka i 5 minuter. Tillsätt hela sparrisar och ost. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut köttfärsen och därefter sparrisstuvningen i pajskalet. Kavla ut de återstående degen till ett lock och lägg det ovanpå pajen och nyp i hop kanterna.
Pensla degen med ett uppvispat ägg. Grädda pajen i 10-15 minuter tills locket fått en vacker färg.
Denna paj har jag gjort i 10 år helt underbar! allas favorit
Gurgelfranz24 augusti 2012
Mmmm, mycket, mycket god!
Bullulla6 februari 2014
Fick det här receptet av en arbetskamrat i början av 80-talet! Gott betyg att det lever än, fast inte alls konstigt. Det här är nog den godaste paj jag någonsin ätit! :-)
Denna paj har jag gjort i 10 år helt underbar! allas favorit
Mmmm, mycket, mycket god!
Fick det här receptet av en arbetskamrat i början av 80-talet! Gott betyg att det lever än, fast inte alls konstigt. Det här är nog den godaste paj jag någonsin ätit! :-)