- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut
En mycket god och krämig potatisgratäng där saltet, grädden och tiden är hemligheten!
Instruktioner
- Börja med att skala och skiva den gula löken och stek den mjuk i margarinet. Skala potatisen och skär den i ganska tunna skivor. Smörj formen med lite margarin och lägg ett lager med potatis i botten, salta en tredje del över potatisen och peppra lite grann. Pressa en vitlöksklyfta och fördela över formen och fördela hälften av gul löken likaså.
- Gör samma procedur en gång till - ett lager potatis osv. Avsluta sedan med ett lager potatis och salt och häll 2 dl grädde över gratängen. Ställ gratängen i ugnen på 200-225 grader. Efter ca en halvtimme - häll på resten av grädden och strö riven ost över gratängen.
- Blir gratängen fort för gräddad - lägg en plåt över formen. Gratängen behöver ca 1 timme i ugnen för att potatisen ska bli riktigt mjuk och genomgräddad. Känn med en provsticka.
Publicerat den
3 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar