Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Syster K:s potatisgratäng

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 25 minuter
Skriv ut

En mycket god och krämig potatisgratäng där saltet, grädden och tiden är hemligheten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala och skiva den gula löken och stek den mjuk i margarinet. Skala potatisen och skär den i ganska tunna skivor. Smörj formen med lite margarin och lägg ett lager med potatis i botten, salta en tredje del över potatisen och peppra lite grann. Pressa en vitlöksklyfta och fördela över formen och fördela hälften av gul löken likaså.
  2. Gör samma procedur en gång till - ett lager potatis osv. Avsluta sedan med ett lager potatis och salt och häll 2 dl grädde över gratängen. Ställ gratängen i ugnen på 200-225 grader. Efter ca en halvtimme - häll på resten av grädden och strö riven ost över gratängen.
  3. Blir gratängen fort för gräddad - lägg en plåt över formen. Gratängen behöver ca 1 timme i ugnen för att potatisen ska bli riktigt mjuk och genomgräddad. Känn med en provsticka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.