Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Systrarna Perssons frestelse, kladdkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Detta receptet kom på 4 plats när aftonbladet hadde SM i kladdkaka. Ett helt suveränt recept, lika gott med garnering som det är utan. Gillar man inte den mintiga garneringen kan man strö över lite florsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, cirka 1,5 liter. Grädda i ugnen i 20–25 minuter. Kakan ska vara lite lös och kladdig inuti. Låt svalna i formen.
  2. GARNERING:
  3. Smält chokladen i vattenbad. Blanda chokladen, smeta den över tårtan och låt stelna
  4. Gillar man inte den mintiga garneringen kan man strö över lite florsocker

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aTeresea 17 december 2010

    Detta är den bästa kladdkakan jag har ätit! (Jag skippade ändå garneringen) En klar femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.