Pannacottan görs med fördel ett dygn innan den ska serveras.
Instruktioner
- Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten. Låt stå ca 10 minuter.
- Klyfta äpplena och skär en skåra längs med vaniljstängerna. Lägg dem och äpplena i en kastrull. Häll i grädden och socker och koka upp blandningen.
- Låt koka tills äpplena blivit så mjuka att de kan mosas med en hålslev eller liknande. Sila blandningen i finmaskig sil, låt vätskan rinna ner i en bunke.
- Blanda ner gelatinet och rör väl. Slå upp i glas eller små skålar och ställ att svalna.
- Sås:
Lägg 1 gelatinblad i blöt. Koka upp bär, kanel och socker. Sänk värmen och låt puttra ca 10 minuter. Häll sedan upp blandningen i finmaskig sil eller kaffefilter och låt saften rinna ner i en behållare.
- Rör ner det smälta gelatinet och häll sedan lite sås över pannacottan i glasen. Låt allt stelna i kylen, gärna över natten.
Publicerat den
28 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar