Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Systrarnas äppelpannacotta med björnbärssås

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Pannacottan görs med fördel ett dygn innan den ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten. Låt stå ca 10 minuter.
  2. Klyfta äpplena och skär en skåra längs med vaniljstängerna. Lägg dem och äpplena i en kastrull. Häll i grädden och socker och koka upp blandningen.
  3. Låt koka tills äpplena blivit så mjuka att de kan mosas med en hålslev eller liknande. Sila blandningen i finmaskig sil, låt vätskan rinna ner i en bunke.
  4. Blanda ner gelatinet och rör väl. Slå upp i glas eller små skålar och ställ att svalna.
  5. Sås: Lägg 1 gelatinblad i blöt. Koka upp bär, kanel och socker. Sänk värmen och låt puttra ca 10 minuter. Häll sedan upp blandningen i finmaskig sil eller kaffefilter och låt saften rinna ner i en behållare.
  6. Rör ner det smälta gelatinet och häll sedan lite sås över pannacottan i glasen. Låt allt stelna i kylen, gärna över natten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.