Alla älskar scones och de här päronsconesen är lätta att baka och perfekta till teet eller som mellanmål. Från kortserien Lev Bättre.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- Sikta ned mjölet i en skål och blanda ned bakpulver och socker. Tillsätt margarinet och gnid in det i mjölet med fingrarna till en smuldeg. Blanda ägg och päron och tillsätt det till mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop degen.
- Slå upp degen på ett mjölat bakbord och kavlat ut till en ca 2 cm tjock platta. Använd en rund kakform, ca 6 cm i diameter, eller ett glas och stansa ut 12 runda degplattor. Lägg dem på plåten.
- Grädda sconesen ca 15 minuter, tills de höjt sig och blivit gyllene. Ta ut dem ur ugnen och servera dem varma.
Publicerat den
29 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar