Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsyrlig rabarberrulle

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Rabarbe kryddad med kanel blir en ljuvlig fyllning i den här rulltårtan. Recept från Allers nr 22/11.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
  2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
  3. Sockra lätt på den nygräddade bottnen. Stjälp bottnen upp och ned på smörpapper och låt kallna under bakduk.
  4. Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en kastrull. Strö över syltsockret och lägg i en bit hel kanel. Koka upp blandningen under omrörning så att sockret smälter. Rör därefter inte mer, utan vicka i stället då och då på kastrullen. Låt koka utan lock ca 5 minuter och ställ därefter åt sidan att svalna.
  5. Lyft upp kanelbiten ur rabarbermarmeladen. Dra bort bakpapperet från den kalla tårtbottnen och bred över rabarbermarmeladen. Rulla samman och låt vila en stund inlindad i smörpapperet med skarven nedåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.