Rabarbe kryddad med kanel blir en ljuvlig fyllning i den här rulltårtan. Recept från Allers nr 22/11.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper.
- Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ned vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter.
- Sockra lätt på den nygräddade bottnen. Stjälp bottnen upp och ned på smörpapper och låt kallna under bakduk.
- Skär rabarbern i bitar och lägg dem i en kastrull. Strö över syltsockret och lägg i en bit hel kanel. Koka upp blandningen under omrörning så att sockret smälter. Rör därefter inte mer, utan vicka i stället då och då på kastrullen. Låt koka utan lock ca 5 minuter och ställ därefter åt sidan att svalna.
- Lyft upp kanelbiten ur rabarbermarmeladen. Dra bort bakpapperet från den kalla tårtbottnen och bred över rabarbermarmeladen. Rulla samman och låt vila en stund inlindad i smörpapperet med skarven nedåt.
Publicerat den
15 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar