Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Lätt att göra

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  2. Smält smöret och häll i mjölken, så att det blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
  3. Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar. Låt den kallna helt.
  4. Chokladsmörkräm: Visspa smöret mjukt ha sen i florsockret, visspa till det blir vitt.
  5. Smält chokladen, ha i grädden och rör om. Ha sen i chokladblandningen i smöret och rör om.
  6. Dela tårtbotten på mitten. Ha på chokladkrämen och sätt på locket. Ha på grädden och sedan kakaon. Garnera med riven choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.