Tårtbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Smält smöret och häll i mjölken, så att det blir ljummet. Häll mjölkblandningen i socker blandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.
Grädda kakan i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är kakan klar. Låt den kallna helt.
Chokladsmörkräm:
Visspa smöret mjukt ha sen i florsockret, visspa till det blir vitt.
Smält chokladen, ha i grädden och rör om. Ha sen i chokladblandningen i smöret och rör om.
Dela tårtbotten på mitten. Ha på chokladkrämen och sätt på locket. Ha på grädden och sedan kakaon. Garnera med riven choklad.