Tårta 18 år recept

Laddar...
Din sökning gav 219 träffar

Rabarberkaka

När man har egen trädgård med egna rabarber behöver man så många recept som möjligt. Man kan ju inte baka en och samma kaka hela tiden. Här är en av dem.


Mandeltårta med äggkräm och chokl..

Denna kakan är underbart god och enkel att göra. Mandelbotten kan med fördel göras tidigare och fryses ned innan den serveras då den tinar snabbt. Äggkrämen och chokladtoppingen görs samma dag som kak..


Dajm-banana-split tårta

Detta är en egen kombination med utgångsläge från min Nöttårta a la Malaga. Älskar banana split så detta är en superbra variant.


Mazarintårta

En smakrik mazarintårta som kommer från Hushållningssällskapet på Bjärka-Säby någon gång på 60-70 talet, foto okänd Är det små bittermandlar ni har så kan ni ta någon extra. Fick tips av en annan ..


Vitchokladmoussetårta med kladdka..

Otroligt god tårta med blandning av två chokladsorter. Rekomenderas varmt. Jag tyckte jordgubbar passade utmärkt till denna tårta. Men alla har vi olika smaklökar, så dekorera med vad du tycker är g..


Födelsedagstårta

Standardfödelsdagstårtan i vår familj. Blir kanske allra godast med jordgubbar, men andra frukter funkar också bra. Till den på bilden (bakad i mars) har jag valt physalis.


Chokladälskarens fantastiska tårt..

En fantastiskt mjuk chokladtårta, fylld med vit chokladkräm och täckt med mörk chokladglasyr. Jag bakade den till min sambo första gången 2009. Trots att jag själv inte är något chokladfan blev jag to..

Skrivet av LovisaFyhr
för över 2 månader sedan
Läs recept


Caramel mascarpone layer cake

Lagom söt mjuk botten fyllda med smakrik mascarpone frosting och toppad med härlig kolasås... Ljuvligt! Gick snabbt att göra tårtan eftersom den inte innehåller så många ingredienser, och den tog slu..Holländsk chokladtårta

En härligt len och snabb chokladtårta som nästan kan konkurrera med originalet med tryffel. Hittad i DN en gång och bakad flera gånger sedan dess!Födelsedagstårta

Till den här tårta behöver du en form med ca 20 cm diameter, en med ca 14 cm diameter och en med ca 8 cm i diameter. De små formarna kan göras av aluminiumfolie.


Whiskeytårta

Av 2 goda ting Kan med fördel förberedas flera dagar i förväg. Förvaras då tätt försluten i kylskåp i högst tre dagar, går att ha i frysen ett par veckorÄppeltårta

Jag hittade detta recept i höstas i en tysk mattidning. Tårtan påstods vara svensk, vilket jag tyckte lät spännande då jag aldrig vare sig sett eller hört talas om en sådan tårta. Kanske ansågs den sv..