Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dagen Före Tårta

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Jag älskar sånt som man kan förbereda innan själva dagen man ska äta. Och, till på köpet, så är denna tårta helt suveränt god! Jättebra att man kan ta vilken frukt eller bär man vill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser. Bredes ut på bakpapper i långpanna. Grädda i 200 gr ca 5 min.
  2. Dela bottnarna på mitten och lägg ihop dem med fyllningen emellan. Smaksätt med vaniljsocker och apelsinbitar eller annan frukt eller bär.
  3. Svep in tårtan väl i plastfolie och låt stå till nästa dag.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • awo 1 september 2008

    Jättegod tårta. Jag hade hallon och det var perfekt. Det här blir en favorittårta.

  • Lindekull 11 maj 2009

    Jag gjorde 2 bottnar och la blåbär och hallon mellan. Alla tyckte den var jättegod så den här kommer jag definitivt göra fler gånger. Perfekt med en tårta som man kan göra dagen före och sedan bara ta fram ur kylen! Även om den inte blev hög var den mycket mäktig.

  • twitten 10 oktober 2009

    Har laddat med tårta i kylen till imorgon. Små bitar av knäckflarnen och apelsingrädden var väldigt poppis hos barnen och maken. Hoppas det blir smaskens imorgon till födelsedagsfirandet också! Undrar lite hur det ska gå att dela den i bitar... Känns bra att vara färdig dagen innan!

  • Linkin 9 november 2009

    Jätteenkel att göra och supergod

  • caromell 17 januari 2010

    Den här gick verkligen hem hos mina gäster, och mig med förstås. Kommer definitivt göras fler gånger. Så enkel att göra och så god. En klar femma!

  • sol-gun 1 augusti 2010

    Mina arbetskramrater är försökskaniner när jag gör något nytt och dom tyckte verkligen om den en ovanlig tårta.Jag hade päron i burk och färska apelsiner imellan. full poäng

  • santafe1 6 februari 2011

    Supergod tårta.Den kommer jag absolut att göra fler gånger. 5 poäng från mig.Tack för receptet.

  • Tussilago_Flikkan 1 mars 2011

    En liknande tårta brukar min mamma göra :) havrebottnar med grädde emellan, sen kokar hon en chokladkolasås som hon toppar kakan med som sen får stelna. En barndomsfavorit :)

  • lottahandfast 21 mars 2011

    Jag brukar göra två runda bottnar o bara ha grädde emellan som är smaksatt med någon matsked amaretto, sen pudrar jag över florsocker vid servering för lite finare look. Funkar fint o frysa.

  • Sork 18 juli 2011

    Oj vilken succé! Jag hade grädde med banan och jordgubbar mellan. Sen kokade jag en kolasås och ringlade över. Underbart! Tack för ett bra skrivet recept som dessutom smakade ljuvligt.

  • Eckhardt 2 september 2011

    Här blev det också succé! Jag hade ingen creme fraiche hemma, så det blev vispad grädde blandat med färska hallon .... mums!! Tusen tack för ett supergott recept!

  • lisacecilia 9 maj 2012

    Kanonrecept! Jag hade lemoncurd som smaksättare i grädd -creme fraichen. Spritsade gräddrosor ovanpå med ett hallon i varje "ros". Sedan gjorde jag ett chokladgaller av både mörk och vit choklad som jag la på hallonen. Mycket god smakkombination, tyckte vi alla. När tårtan är så enkel att göra kan man lägga lite extra krut på garneringen.

  • mmarabou 21 januari 2013

    Hur stor långpanna ska det vara?

  • mmarabou 12 januari 2014

    Jättegod! Men svår att skära eftersom botten fastnade fast på tårtfatet...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.