- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
I denna tårta brukar jag variera fyllningen. Jättegott är även blåbär, jordgubbar eller hallon med vispad grädde.
Instruktioner
- Vispa vitorna hårt och tillsätt sockret lite i taget under vispning så att marängmassan blir tjock och styv. Blanda ner marsánpulver och hackade eller malda nötter med sked.
- Bred ut på smort bakplåtspapper i en stor långpanna. Strö ev över mandelspån (själv brukar jag utesluta det).
- Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna något, stjälp sedan upp den på bakplåtspapper, drag bort det gamla papperet och låt svalna helt.
- Vispa grädden och blanda med de frukter eller bär ni vill ha i fyllningen. Rulla sedan ihop från långsidan.
- Bred grädden ovanpå rullen och garnera så att det matchar innehållet i tårtan, t.ex ananasbitar, hallon eller jordgubbar.
- Lycka till!!!
- OBS! Äggulorna användes inte alls i budapestrullen!!!
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Precis som man köper i affären!! Ett perfekt recept!
Kanongott :0)
Mycket god !! Enkelt och bra recept =)
Måste vara det allra bästa receptet på Budapestrulle.