Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Budapestrulle från Havstenssund

(4 kommentarer)  
Budapestrulle från Havstenssund Budapestrulle från Havstenssund Budapestrulle från Havstenssund
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

I denna tårta brukar jag variera fyllningen. Jättegott är även blåbär, jordgubbar eller hallon med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa vitorna hårt och tillsätt sockret lite i taget under vispning så att marängmassan blir tjock och styv. Blanda ner marsánpulver och hackade eller malda nötter med sked.
  2. Bred ut på smort bakplåtspapper i en stor långpanna. Strö ev över mandelspån (själv brukar jag utesluta det).
  3. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Låt svalna något, stjälp sedan upp den på bakplåtspapper, drag bort det gamla papperet och låt svalna helt.
  4. Vispa grädden och blanda med de frukter eller bär ni vill ha i fyllningen. Rulla sedan ihop från långsidan.
  5. Bred grädden ovanpå rullen och garnera så att det matchar innehållet i tårtan, t.ex ananasbitar, hallon eller jordgubbar.
  6. Lycka till!!!
  7. OBS! Äggulorna användes inte alls i budapestrullen!!!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • JennyV 24 januari 2011

    Precis som man köper i affären!! Ett perfekt recept!

  • mia78 11 juni 2011

    Kanongott :0)

  • jenka80 24 november 2013

    Mycket god !! Enkelt och bra recept =)

  • tina000 16 augusti 2017

    Måste vara det allra bästa receptet på Budapestrulle.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.