Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med grädde och chokladkräm

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Enkel tårta som blir extra god med nutella. Chokladälskarens favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa äggen med socker till en pösig smet. Häll ner mjöl och kakao, lite i taget och rör om tills allt blandats väl. Tillsätt mjölk, bakpulver och smöret och rör om till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord form ca 24x33 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. För att få en jämn gräddning och bra höjd på kakan ska ugnsluckan inte öppnas under tiden för gräddningen. Låt kakan kallna.
  4. Vispa grädden fast och ställ åt sidan. Smält nutellan (i sin glasburk) över vattenbad, det vill säga en kastrull med lätt sjudande vatten på botten. Se till att chokladen inte kommer kontakt med vattenångan.
  5. Dela tårtbottnen i två delar. Bred ut chokladkräm på kakans båda insidor. Bred över grädden jämnt över chokladen på den ena kakhalvan. Lägg ihop halvorna och sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.