Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med romfyllning

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod, lättbakad tårta med romfyllning. Kommer från Norge, där den kallas "Verdens beste "

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och därefter vetemjölet blandat med bakpulver och slutligen mjölken.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten.
  3. Vispa äggvitorna och socker till ett hårt skum. Bred ut det över smeten i långpannan och strö över mandeln, som ska vara hackad.
  4. Grädda i 150 grader ca 40 minuter, tills ytan fått fin färg.
  5. Vispa vaniljvispen till fast kräm och vispa grädden. Blanda ihop och rör i romarom till önskad smak.
  6. Dela den i två lika delar när den kallnat och bred på fyllningen. Lägg på andra delen. På bilden har jag delat till två tårtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.