Nötig kaka och härligt söt kolakräm ger en oemotståndlig tårta som tar slut i ett nafs.
Instruktioner
- Kolakräm:
Smält smöret och rör ner socker och siktad kakao. Häll i grädden och koka samman under omrörning till en tjock kräm, eller tills krämens temperatur är 105°. Kontrollera med digitaltermometer.
- Kaka:
Sätt ugnen på 225°. Hacka nötterna fint i en mixer. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda nötter, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Blanda ner mjölken.
- Fördela smeten jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 4 min.
- Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet kakan gräddats på. Låt den svalna under en plåt.
- Vispa grädde hårt. Skär rulltårtan i 10 cm breda skivor. Bred ut kolakräm och grädde på remsorna. Gör en rulltårtsbit av en remsa. Bygg sedan på rulltårtan med ytterligare bitar, där sidan med kola och grädde läggs inåt.
- Skär en 8 cm bred marsipanremsa som viras runt om tårtan som ett band.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar