Älskar du oreo och choklad? Då har du kommit rätt!
Instruktioner
- Pajskalet:
Börja med att ta bort krämfyllningen från kexen.
Krossa oreokexen för hand eller i en matberedare, (om du använder en matberedare släng i kexen hela med kräm). Kexen ska vara helt malda som ett lite grövre mjöl.
Smält smöret, blanda med kexen och krämfyllningen, blanda väl.
Packa tätt i en springform, min är på 18-20 cm diameter.
Använd en sked så är det lättare att fördela och ytan blir len och fin.
- Fyllningen:
Koka upp vispgrädden, när det börjar bubbla ta bort från värmen och tillsätt hackad choklad och smör. Blanda tills krämen är len och glansig utan bubblor eller ojämn yta.
- Häll fyllningen i pajskalet. Dekorera med delade oreohalvor eller chokladgodis och ställ i kylskåpet 2 timmar eller mer, jag föredrar över natten.
Servera med vaniljglass, vaniljvisp, bär och frukt, gärna något som bryter av den tunga, rika chokladsmaken.
Njut!!
Publicerat den
19 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar