Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta tårta

(1 kommentar)  
Skriv ut

En härlig pannacotta tårta på digestivebotten. Ett alternativ till vanlig traditionell tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spänn fast ett smörpapper i en form med löstagbar botten, ca 24 cm diametern. Lägg alla ingredienser till bottnen i en fryspåse och kavla sönder kakorna med en kavel. Tryck ut smulorna i formen.
  2. Lägg gelatinbladen i vatten.
  3. Smält den vita chokladen i vattenbad. Värm grädden till 80-90 grader. (Låt den ej koka) Tillsätt socker, vaniljsocker och den smälta vita chokladen. Rör om väl. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gelatinblandningen. Låt dem smälta helt.
  4. Fördela de frysta bären jämt över kakbottnen.
  5. Häll över den varma grädden och ställ formen kallt och låt kakan stelna (tar några timmar).
  6. När kakan har svalnat, kan du göra toppingen. Vispa creme fraiche och philadelphia osten. Blötlägg gelatinbladet och koka upp vattnet. Låt gelatinet smälta i det varma vattnet och rör ner i blandningen. Bred ut över tårtan och pynta tårtan efter eget tycke.
  7. P.S Det går bra att variera denna tårta efter eget tycke. Exempelvis kan man ha i 2 st passions frukter i gräddblandningen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hausti 3 april 2012

    Maffig, mättsam och supergod!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.