En härlig pannacotta tårta på digestivebotten. Ett alternativ till vanlig traditionell tårta.
Instruktioner
- Spänn fast ett smörpapper i en form med löstagbar botten, ca 24 cm diametern.
Lägg alla ingredienser till bottnen i en fryspåse och kavla sönder kakorna med en kavel.
Tryck ut smulorna i formen.
- Lägg gelatinbladen i vatten.
- Smält den vita chokladen i vattenbad.
Värm grädden till 80-90 grader. (Låt den ej koka)
Tillsätt socker, vaniljsocker och den smälta vita chokladen.
Rör om väl.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i gelatinblandningen.
Låt dem smälta helt.
- Fördela de frysta bären jämt över kakbottnen.
- Häll över den varma grädden och ställ formen kallt och låt kakan stelna (tar några timmar).
- När kakan har svalnat, kan du göra toppingen.
Vispa creme fraiche och philadelphia osten.
Blötlägg gelatinbladet och koka upp vattnet.
Låt gelatinet smälta i det varma vattnet och rör ner i blandningen.
Bred ut över tårtan och pynta tårtan efter eget tycke.
- P.S Det går bra att variera denna tårta efter eget tycke.
Exempelvis kan man ha i 2 st passions frukter i gräddblandningen.
Publicerat den
30 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Maffig, mättsam och supergod!!