Baka en ljuvlig - och mäktig - tårta med nötbottnar och chokladfyllning.
Instruktioner
- Ugn: 175°
Mal nötterna och blanda samman dem med mjöl och bakpulver. Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner det avsvalnade matfettet. Rör till sist i nötblandningen.
- Häll smeten i smord och bröad form som rymmer ca 2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan vila några minuter i sin form innan den stjälps upp och får kallna.
- Dela chokladen till fyllningen i mindre bitar. Lägg dem i en skål och låt chokladen smälta i vattenbad. Ta skålen från värmen och droppa i oljan under omrörning.
- Rör till sist ner den ovispade grädden i chokladen under fortsatt omrörning.
- Dela kakan i tre bottnar. Bred chokladkrämen på de två. Lägg samman bottnarna med den chokladfria bottnen överst.
- Bred aprikospurén på den översta tårtbottnen. Kavla ut mandelmassan mellan två plastfolieark så att du får en rundel lika stor som tårtan. Lägg mandelmassan över aprikospurén.
- Hyvla lite av garneringens choklad så att du får tunna flagor. Bryt resten av chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält chokladen i vattenbad tillsammans med matfett.
Bred chokladen över och runtom hela tårtan. Sätt fast mandelspån runtom kanten. Lägg den hyvlade chokladen över tårtan och garnera med en blomma.
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fy farao, denna tårta smakade ju som min avföring!