Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta Othello

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Tårta Othello har gamla anor. Mjuk sockerkaksbotten och spröda mandelbottnar läggs ihop med vaniljkräm mellan. Hela härligheten täcks med ett lock av marsipan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet.
  2. Smöra och bröa en rund form, ca 25 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Stjälp upp bottnen på galler och låt den kallna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  3. Mal sötmandeln. Blanda mandel och florsocker. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd sedan ner mandeln i äggviteskummet.
  4. Rita två cirklar, ca 25 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten i cirklarna. Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen, ca 15 minuter. Lossa bottnarna försiktigt när de har svalnat lite. Låt kallna på galler.
  5. Blanda mjölk, grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Låt allt sjuda på svag värme, under omrörning, tills krämen tjocknat. Smaksätt krämen med vaniljsocker. Låt den kallna.
  6. Dela sockerkaksbottnen i två bottnar. Lägg ihop sockerkaks- och mandelbottnarna med vaniljkräm mellan. Bred även vaniljkräm ovanpå och runtom tårtan.
  7. Färga marsipanen svagt grön med hushållsfärg. Kavla ut marsipanen mellan två bitar plastfolie till en platta, ca 25 cm i diameter. Lägg marsipanlocket över tårtan.
  8. Rosta mandelspånen i en torr och het stekpanna. Låt dem svalna. Tryck fast mandelspånen runt om tårtan. Sikta över kakao. Låt inte tårtan stå för länge innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.