Den här tårtan med en ljuvlig browniebotten och himmelsk jordgubbsmousse går lätt att göra i förväg och ha redo i frysen. Tårtan måste tempereras minst 30 minuter före servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Browniebotten:
Smält smöret och tillsätt den hackade chokladen och låt den smälta. Rör ihop ägg och socker i en bunke, tillsätt övriga ingredienser samt chokladblandningen. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten och grädda 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna, täck och ställ in i kylskåp.
- Jordgubbsmousse:
Mixa jordgubbarna till en puré, koka upp den med gelésockret. Ta från värmen och rör ner vaniljsockret. Vispa grädden och vänd ner jordgubbsgelén då den börjat stelna något. Bred moussen över bottnen, slå lätt i underlaget så att moussen kommer ner ordentligt och frys kakan i minst 4 timmar.
- Servering:
Lossa formen och låt tårtan temperera minst 30 minuter. Garnera med klyftade jordgubbar och myntablad.
Publicerat den
5 februari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar