- Serverar: 8 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Hittade receptet bland mina samlingar och skall göra tårtan till påsk. Den skall egentligen innehålla ½ dl finhackade pecanötter, men dem har jag plockat bort. Tar inlagda persikor så här års, ( eller kanske aprikoser). Innehåller ej ägg.Obs går EJ ATT FRYSA! Då rinner vätskan ut.
Instruktioner
- Blanda kexsmulorna med matfett och honung. Tryck ut degen i botten på en rund form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant.
- Koka upp persiko- eller apelsinjuicen och blanda ner gelantinet. Låt svalna. Skiva persikorna , koka upp dem tillsammans med farinsockret och citronsaften. Låt sjuda i ca 5 min eller tills persikorna mjuknat.
- Rör ner vaniljsockret. Spara hälften av persikorna. Finfördela resten av persikorna i en matberedare eller mixer. Tillsätt yoghurt, keso och gelantinblandningen.
- Arbeta ihop allt i matberedaren till en krämig smet. Lägg de sparade, avsvalnade persikorna på tårtbotten. Häll över smeten och kyl i 3 timmar.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Går ej att frysa - blir alldeles fel i konsistensen då och håller ej ihop.