Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

"Ta en kaka till"

(1 kommentar)  
  • Serverar: 50-60 portioner
Skriv ut

Knapriga småkakor med rik smak av choklad och kokos. Förvara dem i lufttäta burkar eller frys dem i små påsar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ned ägget. Smält chokladen i vattenbad och hacka nötterna. Blanda ned choklad, nötter, kokos och mjöl i smeten och arbeta ihop det till en deg.
  2. Dela degen i bitar och forma dem till längder, ca 5 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt dem stelna i frysen 45 minuter (eller ca 8 timmar i kylskåp).
  3. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på smorda plåtar. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 12 minuter/plåt. Låt kakorna svalna på galler och förvara dem sedan i lufttäta burkar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tankgirlie 13 februari 2009

    Supergoda!!! Verkligen svåra att äta vilket alla jag bjudit kakorna på kan intyga :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.