Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta Cassis

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

De C-vitaminrika svarta vinbären samsas här med en syrlig citronkräm i en luftig tårta. Tårtan får ett lekfullt utseende av marsipan och hela bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna: Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund bakform, ca 2 l. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
  2. Blanda de båda mjölsorterna med bakpulvret. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Häll sedan smeten i formen. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
  3. Låt kakan stå kvar ca 5 minuter i formen. Stjälp upp den och låt kallna på galler.
  4. Gör fyllning 1: Koka vinbären med sockret i en kastrull på svag värme ca 15 minuter. Låt krämen kallna.
  5. Gör fyllning 2: Tvätta citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet på ett rivjärn. Pressa ur saften.
  6. Blanda citronsaft, ägg, socker och matfett i en kastrull. Låt krämen sjuda på medelvärme under omrörning tills den tjocknar. Låt krämen kallna. Blanda ner rivet citronskal och kesella i krämen.
  7. Dela kakan i tre bottnar. Lägg ihop bottnarna med fyllningen mellan. Vispa gräddenoch bred den på och runt om tårtan.
  8. Forma marsipanen till tunna "grenar". Lägg "trenarna" på tårtan. Garnera tårtan med vinbär i klasar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.