Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med äppel- och kanel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ljuvligt vacker tårta med äppelkompottsfyllning som toppas med en vit frosting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 240 grader eller 200 grader i varmluftsugn.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt det avsvalnade smöret i äggsmeten och rör ned de torra ingredienserna.
  3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 30x40 cm och bred ut smeten. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 5 minuter eller 8 minuter i varmluftsugn. Vänd upp kakan på ett smör- eller bakplåtspapper. Är det svårt att få loss papperet går det lättare om man penslar med lite kallt vatten. Låt svalna.
  4. Ta ut 4 rundlar ca 16 cm i diameter med hjälp av en tallrik.
  5. Koka ihop vatten, cider, socker och kardemumma till äppelkompotten. Koka tills lagen är simmig. Skala äpplena och skär dem i småbitar. Lägg ned dem i lagen tillsammans med kanelstången och de hackade nötterna. Låt koka upp och sjuda på svag värme under lock tills äpplena är mjuka. Tillsät citronsaften strax innan äpplena mjuknat. Låt kallna. Ta upp kanelstången.
  6. Bred ut fyllningen mellan tårtbottnarna. Vispa philadelphiaost och smör till en slät kräm. Sikta i florsocker och rör om noga. Bred eller spritsa frostingen på tårtan och dekorera med blommor och pärlor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.