Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med gelétopp

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Tips Gör tårtan till en året runt tårta genom att använda säsongens bär och frukter. Hallonlikören kan bytas ut mot vatten, saft eller juice. Ersätt hallonen med samma mängd smälta rabarber eller med jordgubbar, lätt kokta krusbär, körsbär eller plommon. Gör en hösttårta med rivet äpple och lite kanel i fyllningen och ett gelé på äpplejuice med lite calvados i. Till jul tar man hackade apelsiner eller clementiner i fyllningen och garnerar med apelsinjuicegelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä botten till en springform med bakplåtspapper. Krossa eller mixa kexen. Smält matfettet och blanda med kexsmulor och muscovadoråsocker. Tryck ut blandningen i botten på formen.
  2. Täck botten med hallon. Koka upp grädde och gelésocker och låt koka i 1/2 minut. Häll gräddblandningen över hallonen. Låt stelna i kylskåp.
  3. Koka upp likör/saft och gelésocker. Låt svalna något innan det skedas över fyllningen. Låt stelna. Garnera ev. med hallon och citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • smaijle 6 april 2010

    Kan man lägga på gelén på vispat grädde?

  • MariiieL 13 juni 2010

    Jag har testat denna tårta tre gånger nu. Den är hru toppen som helst. Har fått massa bra kritik och alla vill ha recept. TOPPEN!

  • Misstetan 9 maj 2012

    Hej hur lång tid tar det för gelen att stelna ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.