Extra luftig botten som varvas med len och fast hallonmousse och chokladkräm.
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 5 minuter tills smeten är tjock och blank. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Häll den i en smord och mjölad liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna.
- Chokladganache:
Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker. Lägg i chokladen och låt smälta under omrörning. Låt svalna.
- Hallonbavaroise:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp hallonen, mixa och sila bort kärnorna. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt socker och värm under omrörning. Rör ner gelatinbladen och låt smälta. Låt svalna till ca 37 grader. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i purén.
- Montering:
Dela bottnen i 3 delar. Klä insidan av en rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med plastfolie. Häll i hälften av bavaroisen, lägg på en botten. Bred på ganachen, lägg på en botten. Häll på resten av bavaroisen. Avsluta med en botten. Täck med plastfolie och pressa lätt. Låt stå minst 3 timmar i kyl, gärna över natten.
- Stjälp upp tårtan på ett fat, bort bort plasten och garnera med hallon.
Publicerat den
29 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar