Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta med hallonbavaroise och chokladganache

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Extra luftig botten som varvas med len och fast hallonmousse och chokladkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker i en bunke över vattenbad tills sockret smält. Ta bort från vattenbadet och vispa ca 5 minuter tills smeten är tjock och blank. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Häll den i en smord och mjölad liten rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt kallna.
  3. Chokladganache: Hacka chokladen. Koka upp grädde och socker. Lägg i chokladen och låt smälta under omrörning. Låt svalna.
  4. Hallonbavaroise: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp hallonen, mixa och sila bort kärnorna. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt socker och värm under omrörning. Rör ner gelatinbladen och låt smälta. Låt svalna till ca 37 grader. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i purén.
  5. Montering: Dela bottnen i 3 delar. Klä insidan av en rund form med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter, med plastfolie. Häll i hälften av bavaroisen, lägg på en botten. Bred på ganachen, lägg på en botten. Häll på resten av bavaroisen. Avsluta med en botten. Täck med plastfolie och pressa lätt. Låt stå minst 3 timmar i kyl, gärna över natten.
  6. Stjälp upp tårtan på ett fat, bort bort plasten och garnera med hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.