Tårta på chokladmandelbotten

Den här tårtan är god året runt. Kakaon lyfter fram smaken på sommarbären. På bilden ser du hallon, blåbär och jordgubbar. Under vintern dekorerar du tårtan med de bär som finns då, t ex kiwi, sharonfrukt, vindruvor, mandarinklyftor...

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: tårta, tårt
Tårta på chokladmandelbotten
Källa: Foto & recept: www.hembakningradet.se
Uppladdad av: MrsC
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

300 g mandelmassa
3 msk kakao
3 ägg
Ca 2 dl vaniljkräm
Bär till dekoration

Glasering:
1 dl gelésocker Multi
1 dl vatten

Betyg (1 röst)
Visningar:
3502
Sparat:
34

Gör så här

Sätt ugnen på 175°.

Smörj och bröa en form 20-25 cm i diameter

Dela mandelmassan i mindre bitar. Kör den i mixern till en slät massa.

Häll i kakaon.
Tillsätt äggen, ett i taget medan mixern arbetar.

Häll smeten i formen och grädda nederst i ugnen 15-20 minuter.

Låt svalna några minuter innan kakan stjälps upp på ett fat.

Bred ut vaniljkrämen på bottnen.
Dekorera med bär.

Koka upp gelésockret med vatten.
Låt svalna en minut ca innan du skedar geléet över bären.

LIKNANDE RECEPT

Tårta recept
av zonale
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av LEDIVO
över 2 månader
av Reiko
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT