Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tabbouleh

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En fräsch god och mättande sallad till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll bulgur i en skål, täck med kallt vatten och låt stå 1/2–1 timme. Låt grynen rinna av i en sil och pressa ut allt vatten. Sprid ut grynen på en kökshandduk för att torka.
  2. Hacka schalottenlökarna. Hacka persilja och mynta. Dela gurkan och kärna ur den. Tärna gurkan. Blanda bulgur väl och försiktigt med lök, persilja, mynta och gurka. Häll på citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar. Låt salladen stå och mogna några timmar före serveringen.
  3. Dela tomaterna, kärna ur dem och hacka dem. Blanda ner tomaterna och servera bulgursalladen på sallatsbladen. Bjud bröd till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sussie_66 18 december 2008

    Underbart gott :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.