Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Taco-pastagratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Tacopasta är ett gammalt recept som hängt med mig i många år. Kanon smidigt och gott till "fredagsmyset" eller som vardagsrätt. Det är perfekt om du ska bjuda många på mat, efter som du kan göra den dagen innan och sen bara värma till den i ugnen innan den ska serveras. Jag använder mig utav Hot i kryddningen till såsen, men det går så klart utmärkt att använda medium eller mild, men tänk på att crème fraiche tar ut och mildrar smaken lite. Green chili är mild medan Green Jalapeno är hot, så den sist nämnda är helt ok att utesluta för mildare smak.

Ingredienser

Instruktioner

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och sätt ugnen på 225 grader. Bryn färsen i smör, när färsen är genomstekt så tillsätta taco kryddpåsen rör runt och häll på 2 dl vatten. Låt sen allt vatten koka bort. Medan vattnet kokar bort så blanda alla ingredienserna till såsen i en bunke. När pastan är klar så lägg över den i en djup gratäng form, bred färsen över pastan och rör om så att pasta och färs blandas, sen häller du över såsen, skaka lite på formen så att såsen blandar sig lite med färsen och pastan. Avslutningsvis så toppar du det hela med osten och ställer in gratängen i ugnen ca 15-17 minuter eller tills att osten fått fin färg. Servera gärna en sallad på gurka, tomat, majs, rödlök och blandade babysalladsblad och något gott att dricka till din Taco-pastagratäng!

Kommentarer (1)

  • cuddly96 23 augusti 2013

    Tror jag tog i underkant när jag skrev att det räcker till 4-5 personer...där blir helt klart mat till minst 6-8 pers.. ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.