Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Taco pastagratäng

(45 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En variant med taco krydda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek upp köttfärsen och häll i tacokryddan + lite vatten(står på påsen).
  2. Rör ihop creme fraiche, riven ost, krossade tomater, chilisås och sambal.
  3. Häll upp pastan i en smord gratängform, häll över köttfärsen och rör om så det blandar ihop sig lite. Strö över majs och paprika.
  4. Häll över såsen och in i ugnen i ca 10-20 minuter tills det fått färg.

Liknande recept

Kommentarer (45)

  • Legoli 28 augusti 2009

    Väldigt god gratäng, kommer definitivt göra denna igen. Tack för receptet.

  • trazlan 28 augusti 2009

    Jätte god pastagratäng. uteslöt dock majs då alla inte är så förtjusta i det. Kommer att göra den många gånger en klar 5:a

  • anluk 30 augusti 2009

    Jättegod och smidig gratäng. Gjorde den på vegafärs eftersom ena dottern är vegetarian och det ju är roligt att kunna äta samma mat någon gång. Uppskattades av hela familjen!

  • Starlight-78 2 september 2009

    Bra vardagsgratäng, smidig o göra! Tack för receptet!

  • Galadriel 3 september 2009

    Jättegott! Enkelt och snabbt. Tog lätt Creme fraiche med paprika-chili istället för vanlig, fungerade alldeles utmärkt.

  • ime 4 september 2009

    Den här var god.Den hamnar på bordet igen

  • slaffsanna 4 september 2009

    Det var gott enkelt och snabt gjort.. Det är bra grejer det! ;)

  • publikhav 5 september 2009

    Super gött! Alla älskade den!

  • winblad 8 september 2009

    Helt ok och lätta att göra.

  • sandramat 11 september 2009

    Låter gaaalet gott! Ska nog prövas i helgen :) ..en fråga bara.. vilken grad ska ugnen vara på?

  • Kramizen85 18 september 2009

    Kommer absolut att göra detta igen =)

  • tinar 19 september 2009

    Vilken ungstemperatur????

  • lilla_jag_jenn 7 oktober 2009

    Åt denna gratäng till middag igår alla tyckte den var super god =) kommer absolut att göra den igen ! 5 P

  • lena4 10 oktober 2009

    Jättegod,,,, en 5.a + i betyg blir det lätt från oss. Ungdommarna som skulle till Uppsala och käka och gå på bio kände lukten och ville smaka det med.

  • mirapira 11 oktober 2009

    Kanongod , men hur mycket sambal oelek brukar ni ha i .

  • hellulr 11 mars 2010

    Alla fem barnen (+ 2 vuxna) gillade detta! Femma från oss :-)

  • lirarn 6 april 2010

    Jätte god, hade köttfärsrester hemma efter en tacomiddag , så den blev klar i ett nafs. Hockeykillen som nästan bara äter pasta blev väldigt förtjust=)

  • Graddnoz 19 april 2010

    Hur gott som helst.. så lätt å enkel att göra oxå =) Tack för receptet!

  • nordan71 9 maj 2010

    Gott! Min pojke gjorde det här till middag idag. Hur mycket chilisås och sambal har du i?

  • cutelillamygirl 13 maj 2010

    En jättegod graräng att göra som omväxling till tacoköttbullar och tacogratäng med tortillachips som vi brukar ha. Lättlagad, krämig med god smak. Den ska vi göra igen..-)

  • mmarika 17 maj 2010

    Jättegott! Gott även dagen efter!

  • mammamu5 28 maj 2010

    Jättegod. Den har vi vi minst en gång i veckan. Barnen älskar denna pastagratäng. Jag tog bort paprika, chilisås och krossade tomater. Istället för krossade tomater hade jag en Dolemino burk med extra vitlök. och en halv vitlök i stället för chilisås.

  • ristrom 3 juni 2010

    Jätegod:)) Har gjort den flera gånger och är mycket uppskattad, lätt och snabbt. :))

  • lindabjallan 26 juli 2010

    Den här var verkligen jätte-god! Hamnar lätt bland mina favoriter!

  • Miaria 27 augusti 2010

    Så jäkla god gratäng........ ni andra som läser detta recept. Tveka inte gör den!!!!! En 5 poängare om inte mer. Hälsningar Maria

  • BlondAngel 30 augusti 2010

    Det var en jättegod gratäng

  • miamaria4 15 september 2010

    Suveränt god! Kommer göra den massor med gånger.

  • LillLena 11 november 2010

    Jättegod kommer att göra flera gånger Hade inte krossade tomater tog medium salsa istället det blev mycket bra

  • dex 5 januari 2011

    Tyckte inte att taco och pasta passade bra ihop...

  • ulrnea 6 februari 2011

    Underbart god!! Jag tog lasagneplattor istället för kokt pasta, en enklare variant av lasagne!

  • zzara88 27 februari 2011

    Så fantastiskt gott och enkelt och passar perfekt att ha i matlåda!

  • zzara88 27 februari 2011

    Glömde skriva att jag använde mig av paprika och chili-creme fraichen när jag gjorde den och det blev jättegott!

  • christincarlsson 2 april 2011

    Super gott. Enkelt och perfekt att ha i matlådan :D

  • Annette48 9 maj 2011

    Jättegod !! Har gjort den ett antal ggr nu , o den e alltid lika poppis !!!

  • Superkocken13 6 februari 2012

    Receptet verkar vara fantastiskt, dock har jag ingen erfarenhet av sambal oelek och rädd för att gå på känsla. Kan någon tipsa om andel sambal oelek, och kanske även majs samt chilisås. Tack!

  • kekke46 3 april 2012

    Super god gratäng kommer att göra den flera gånger. Mycket smak, beror hur mycket man tar av sambal och chilisåsen, jag vill ha lite sting. En femma från du av oss :)

  • Ekorrungen 15 augusti 2012

    Den va riktigt go. Tack för receptet

  • Pappisen 21 augusti 2012

    Tråkigt att ingen, trots att många lagat rätten, svarat på frågorna om mängden chilisås+ sambal oelek och ugnstemperatur.

  • zitras 21 januari 2013

    Underbar rätt som är väldigt populär här hemma :) enkel men så otrolig god och mättande. Lade till champinjoner + majs :)

  • carofili 17 april 2013

    Väldigt gott och jag kommer definitivt att laga den igen. Bra som "fjällsemestermat". :-) Sambon åt som en häst, trots att han är sjuk... Jag tog i ca 1tsk sambal och ca 1,5 dl chilisås och gratinerade ca 15 min i 225 grader tills ytan fick lite färg.

  • tomisi 17 juni 2013

    Otroligt god vardagsmat trots att jag inte använde majs eller paprika. Maten var även väldigt god kall dagen efter. Kommer göra denna rätt ofta.

  • sju 28 augusti 2013

    God gratäng, jag tyckte dock att det saknades salt och fick salta på extra i efterhand.

  • dag6 11 november 2013

    Mycket gott, la i en gul lök. kommer snart att göra det i gäng Tack för ett enkelt och gott recept.

  • LindaLyckis 11 februari 2015

    Enkel & väldig god. Gubben älskade den :) Kommer göras flera ggr!

  • mariad74 21 september 2015

    En klar favorit här hemma. Har gjort den många gånger. Får en stark femma i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.