Kvällens middag som är en av mina favoriter även om "vanlig" tacos nog är ändå bättre :)
Hur som helst är denna gratäng superenkel att göra och mycket god! När man har krossade nachos i botten av formen blir det nästan som en paj!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader
- Fräs köttfärs och lök i en stekpanna. Krydda med tacokryddan och häll i de krossade tomaterna och sambal oelek. Låt det puttra en liten stund.
- Krossa hälften av nachosen och lägg i botten av en ugnsfast form så det täcker.
- Häll köttfärsåsen över chipsen.
- Blanda lättcreme fraiche, philadelphia och riven ost och bred ut det som ett täcke över köttfärsåsen.
- Lägg tacosåsen som ränder över osttäcket.
- Stick ner resterande nachos längs kanten på formen (eller servera dem bredvid om du hellre vill det men dom är godast varma tycker jag)
- Gratinera i ugnen i ca 15 minuter och låt sedan gratängen vila i ca 5 minuter innan du serverar!
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super Gott!