Tacopaj recept

Din sökning gav 180 träffar
Fredriks tacopaj

Det finns många recept på tacopaj, det här är vår familjs! Det blir lite pajbotten och mycket fyllning, så nachips passar bra till.



Tacopaj

Detta är en taco-paj som är mycket enkel att göra, ursprungligen kommer detta recept från Viktväktarna. Urläcker, tips till de som vill bjuda på något snabbt och gott.



Tacopaj

God och lättlagad tacopaj, lägg gärna i andra grönsaker, majs eller paprika. Pajen går utmärkt att frysa.





Tacopaj

Smaskig tacopaj som är enkel att göra med detta recept. Dessutom billigare när du slipper köpa färdig tacokrydda, men vill man spara tid kan man naturligtvis ändå göra det och ersätta med alla uppräkn..



Tacopaj i långpanna

En god middagspaj som både min dotter och dotterdotter brukar göra. Den räcker till ungefär 8-10 personer.



Svärmors tacopaj

Fick detta recept av min svärmor. Underbart gott, återkommer ett par gånger per månad hemma hos oss.





Tacopaj

Tacofest. En het och god paj. Servera den med svalkande gräddfil och krispiga tacochips. Laga mexikanskt nästa gång du bjuder hem vännerna. Tomater, chilipeppar och spiskummin sätter färg och sm..


Tacopaj

Blev sugen på tacopaj och efter att ha hittat en del recept på nätet har jag gjort det till en egen recept. Denna paj har ca 7 points för er som viktväktar.





Smulans portionstacopaj

Himmelskt goda tacopajer i portionspajer, jag använde folieformar med diameter på 18 cm. Funkar perfekt att grädda nästan klara, som jag gjort på bilden. Sen stoppa i frysen och när dom ska ätas, ta..


Tacopaj

Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lika svensk som pizza och kebab. Tacos, denna mexikanska specialitet har verkligen tagit en stor plats i svenskarnas hjärtan. Att duka upp en tacobuffé på tv-bordet har blivit en fredagstradition i de svenska hemmen och älskas av hela familjen.


En av orsakerna bakom tacons genomslag är att varje familjemedlem får bygga sin egen taco. Du kan välja dina egna favoriter bland ingredienserna och ta precis så mycket eller så lite salsa och gräddfil du vill. Barnen kan välja den mildare såsen medan de vuxna satsar på den starka. Den som tröttnat på majskorn och gurka plockar fram fetaost och oliver till tacon. Familjen behöver inte ens enas om det ska vara hårda skal eller mjuka tortillas kring fyllningen, och vegetarianen kan enkelt äta med resten av gänget utan att specialmat behöver tillredas.

Om du mot förmodan tröttnat på tacobygget eller vill slippa all disk med småbyttor som trots allt kommer med tacomiddagen, finns andra tacovariationer att tillaga. En av dessa är tacopajen. Tacopajen har blivit en favorit i många hem, både till vardags och till fredagsmyset. En paj är enkelt att slänga ihop och perfekt att göra i förväg och värma upp lagom till den ska ätas. När du kommer hem ifrån jobbet på fredagskvällen kan det vara skönt att slippa laga mat. Att kunna plocka fram och värma en färdig tacopaj, det är riktigt fredagsmys det. Pajen blir till och med ännu godare när den fått stå till sig ett dygn. En utmärkt anledning att få lägga upp fötterna på soffbordet och luta sig tillbaka medan pajen värms i ugnen.

Tacopajens ingredienser hittar du förstås på den vanliga tacohyllan i affären, och precis som med vanliga tacos kan du variera pajen efter eget huvud och välja just din familjs favoritsmaker och ingredienser. En vanlig pajdeg gör du enkelt av mjöl, smör och vatten. För att göra skalet mer spännande kan du prova att ha i paprikapulver i degen. Förgrädda skalet så håller det formen bättre utan att bli degigt.

Köttfärsen, som går lika bra att byta ut mot quornfärs för en vegetarisk paj, steker du med dina favoritkryddor och eventuellt lite tomatpuré. Quornfärs kan behöva lite mer vätska för att inte bli för torr. Färsen breds i det förgräddade pajskalet och täcks av ett lager creme fraiche smaksatt med texmex-kryddor. Tomatskivor och chili ger extra smak på pajen innan den täcks med ett lager riven ost som smälter i ugnen och bildar en gyllene skorpa på tacopajen.

Grönsakerna som du kanske saknar ifrån den vanliga tacobuffén gör du helt enkelt en fräsch sallad av och serverar till pajen. Gurka, majs, tomat och lök är de mest populära tillbehören till tacos, men prova gärna avokado, oliver och soltorkade tomater. Saknar ni de krispiga skalen är nachos med hemgjord guacamole en utmärkt efterrätt och lite nyttigare än smågodis och chips.