Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredriks tacopaj

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det finns många recept på tacopaj, det här är vår familjs! Det blir lite pajbotten och mycket fyllning, så nachips passar bra till.

Ingredienser

Instruktioner

Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen. Skär smöret i tärningar, häll ner det i mjölblandningen och nyp snabbt ihop degen. Häll i mjölken, börja med den mindre mängden och tillsätt ev lite till om degen blir för stum. Rör snabbt samman. Tryck ut degen i en ugnsfast form. Förgrädda i 200 grader varm ugn i ca 10 min. Stek under tiden köttfärsen och rör så att den inte blir klumpig. Tillsätt tacokryddan och en skvätt vatten när färsen är genomstekt, låt vattnet koka in. Ta ut pajskalet ur ugnen. Häll i köttfärsen. Strö över paprika och majs. Rör samman crème fraiche, riven ost och vitlök efter smak. Bred ut röran över grönsakerna. Lägg på några tomatskivor på toppen. Grädda tacopajen i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter, eller tills den fått fin färg. Servera med nachips.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • kluddis 12 mars 2010

    Gjorde denna paj istället för den traditionella taco-buffén i kväll, fredag kväll. Jag bytte ut en creme fraiche till en smaksatt (paprika och chili) och det blev supergott! Denna kommer jag defintivt att göra fler gånger!

  • monicadanell 12 juni 2010

    Super gott en 5 från mej

  • vikfo 11 januari 2011

    Jättegott o otroligt enkelt. Kommer vi att göra flera gånger:)

  • Hece1 23 juli 2011

    Jättegod! Hade ingen paprika men den blev jättegod ändå!

  • MLE 27 augusti 2011

    JÄTTEGO tacopaj ! Den här kommer att bli en favorit hos oss. Ska genast skriva ut receptet o lägg in i min pärm//Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.