Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj Tacopaj Tacopaj
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Detta är en taco-paj som är mycket enkel att göra, ursprungligen kommer detta recept från Viktväktarna. Urläcker, tips till de som vill bjuda på något snabbt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och kavla ut degen, täcka därefter kanterna upp efter formen (gärna löstagbara botten)
  2. Bryn lök och köttfärs som vanligt och tillsätt tacokryddmix och vatten, låt puttra ett tag.
  3. Fördela därefter köttfärsblandningen direkt på pajen. Lägg hackade tomaterna, chilipeppar, creme fraiche ovanpå köttfärsen. Strö över riven ost.
  4. Grädda i mitten av ugnen 250 grader cirka 15-20 min. (Precis att du hinner att duka på bordet). Jag serverade guacamole, hackade tomater, riven ost till. Supergott !

Liknande recept

Kommentarer (26)

  • marwis 2 mars 2008

    Jättegod, men glöm inte vitlöken........

  • dirty 15 mars 2008

    Ska bli spännande att smaka på =)

  • ulligull 15 mars 2008

    jag undrar som viktväktare hur många points det är i pajen?

  • kirunabo 19 mars 2008

    Jag tycker inte man behöver mer vitlök eftersom dett finns i kryddorna. Det gäller ju att bevara de övriga smakförnimmelserna också

  • ingegerdb 8 juni 2008

    Mycket god. Pajdegen var suverän, smakar lite scones. Hade i lite extra vitlök, tycker dock att pajen blev en smula osalt trots osten. I övrigt supergod!

  • wiqys 4 oktober 2008

    Det är gott att ha burkmajs ovanpå oxå :)

  • EowynUndomiel 21 oktober 2008

    kommer definitivt att testas!

  • EowynUndomiel 31 december 2008

    Det här måste vara den allra godaste tacopajen som finns (Y)

  • TheresK 4 februari 2009

    Suuupergod tacopaj! den bästa jag ätit!

  • Amiie88 5 februari 2009

    Det vart väldigt gott!! =)

  • calj 19 mars 2009

    Jättegod paj, men det bästa av allt var pajdegen. Så otroligt enkel att göra. Kommer använda den till andra matpajer.

  • Elin_H 12 juni 2009

    Så himmla gott! :)

  • kirunabo 13 juni 2009

    Det är så himla kul att få lite respons om vad ni tycker om mina recept. Toppen !

  • MariaP70 10 juli 2009

    hej ..du vet möjligen inte pointsen?:) tänkte prova denna ikväll..

  • petrissa 15 augusti 2009

    Verkligen jättemumsigt! Detta ska jag göra fler gånger!

  • michaelarehn 5 september 2009

    Det här är verkligen såå himla gott :)

  • Reiko 21 februari 2010

    Detta måste jag testa :) Låter supergott!

  • Tifter 6 maj 2010

    Fantastiskt gott!

  • angie79 18 maj 2010

    12 point per bit vid 6 portioner och 2 dl mager riven ost

  • flabban 12 augusti 2010

    Mycket god och lättgjord paj. Bra bjudmat. En klar favorit. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

  • dianah 29 november 2010

    mycket god, tog tacorydda med habanero för lite extra sting :) ommer definitivt att göra denna igen

  • petrissa 4 januari 2011

    Jättegod tacopaj! Bjöd den till middag ikväll och den blev mycket uppskattad!

  • Sallie 8 maj 2012

    Verkligen ett kanonrecept, gick hur snabbt som helst att laga. Jag la till lite extra grönsaker och mer creme fraiche bara :)

  • LenaLotta68 28 maj 2012

    Supergod paj. Jag gjorde flera på en gång och den jag blandade i hackad grön chili i köttfärsen direkt blev bäst. Tyckte att det blev lite för tjockt pajskal så nästa gång prövar jag i långpannan och gör dubbelsats köttfärs.

  • vonkah 26 augusti 2012

    blev nyficken på din tacopaj så jag undrar hur många points det är i den

  • Ann1Ksen 21 september 2016

    Någon som räknat ut hur många points den är på?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.