Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God och lättlagad tacopaj, lägg gärna i andra grönsaker, majs eller paprika. Pajen går utmärkt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten. Tryck ut degen i pajformen och nagga. Förgrädda 15 min 225 grader i mitten av ugnen.
  2. Fyllning: Stek köttfärs och blanda i kryddan. Hacka lök och stek tillsammans med köttfärsen på svag värme.
  3. Blanda crème fraiche och matlagningsgrädde, pressa i vitlök, salta och peppra.
  4. Lägg köttfärsen i pajskalet och häll crème fraicheröran. Lägg sedan på ost och garnera med tomat. Grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 20-25 min avsluta med 2 - 5 min 250 grader.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • cocarorinona 13 maj 2011

    Den här pajen var supergod och såg så läcker ut! Tack!!!

  • jeneri83 5 oktober 2011

    Väldigt god paj... Den kommer göras många gånger till :-)

  • Ruthstefan 15 oktober 2011

    Nej Tack! Bättre att göra vanlig Taco än som paj!!! /Rurh

  • syrran65 3 december 2011

    Den här är poppis här hemma. Mkt mumsig! O jag gillar inte ens vanlig taco direkt men denna!!!

  • tintinmattsson 24 januari 2012

    Världens godaste paj!

  • michande 10 april 2012

    Mycket gott, fast jag la till jalapeno heller skurna pepperonis i creme fraischen, lite mer sting bara :)

  • SmakarSomSocker 24 maj 2012

    Jätte god paj! Själv blandade jag i lite bönor och majs då jag inte är jätte förtjust i köttfärs! RIKTIGT god blev den! Krämig och fin :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.