Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj med gårdagens ingredienser

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag brukar göra denna paj när vi fått ingredienser över från gårdagen när vi ätit tacos. Passar även alldeles utmärkt till buffén och som tilltugg (skär då pajen i små bitar).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º. Pajdeg: Blanda ihop smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 25 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min.
  3. Ta ut formen ur kylen, lägg köttfärsen i botten, fyll på med grönsaker. Vispa ägg och mjölk, häll i pajformen.
  4. Strö över ost. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter, tills äggstanningen stelnat och osten fått fin färg.
  5. Servera med gräddfil, salsasås och avocado.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.