Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tacopaj med orientdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En modifiering av en hederlig tacopaj! Den blev sjukt god och kommer att göras fler gånger med största sannolikhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg i vetemjöl, salt och smör (dela smöret i mindre bitar) och knåda ihop. Häll i vatten och knåda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylskåp en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut degen och lägg i en pajform, nagga. Förgrädda skalet i ca 10 minuter. Höj sedan temperaturen i ugnen till 225-250 grader.
  3. Lägg smör i en stekpanna och hetta upp. Stek först löken tills den fått gyllene färg. Lägg upp på t.ex. en tallrik. Stek sedan paprikaskivorna tills att det har blivit mjukt. Lägg också på tallrik tills vidare.
  4. Fortsätt med att steka köttfärsen. Tillsätt salt, tacokryddmix, tomatpuré, den stekta löken, pressad vitlök, krossade tomater och vatten. Låt koka ihop.
  5. Lägg fyllningen i det förgräddade skalet, bred sedan ut ett lager av orientdressing på fyllningen. Strö tomat och paprika över och till sist osten. Grädda i ugn tills osten har blivit gyllene.
  6. Serveras med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.