Sätt guldkant på middagen genom att samla höstens skörd i svenskarnas favorit tacopaj. Här i en vegetarisk variant.
Instruktioner
- Sätt ugnen på grill 225 grader.
- Hacka ihop smör, mjöl, kesella och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en ugnssäker form ca 30 cm i diameter. Låt stå i kylen ca 30 minuter.
- Skala och skär lök och grönsaker i mindre bitar. Lägg dem på en plåt och ringla över smör- och rapsolja. Strö över salt och kryddor. Grilla ca 15 minuter tills grönsakerna har fått fin färg, rör om då och då.
- Ändra till över- och undervärme i ugnen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Häll av eventuellt vätska från grönsakerna och lägg dem i pajskalet.
- Blanda samman créme fraiche, majonnäs, tacokrydda och chilisås. Bred ut blandningen över grönsakerna. Lägg på riven mozzarella och tomater.
- Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills pajen har fått fin färg. Servera med en god sallad.
Publicerat den
5 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar